Szécsi Lászlóné - Pablo

Pablo 2014. végén, egy évesen került hozzám. Sajnos a legfontosabb első hetek, hónapok kimaradtak az életünkből, így nagyon nehéz volt szocializálni, amelyet hosszú idő alatt ugyan, de bepótoltunk. Ebben nagy segítség volt Pedro, a már vizsgázott terápiás kutya, sokszor ő mutatta meg neki, mit és hogyan kell csinálni, illetve mit szabad és mit nem.

 A Zalai Kutyasuli hűséges tagjaként természetesen Pabloval is elkezdtük a tanulást, sikeresen letettük az alap-, majd a középfokú vizsgát. Arra, hogy a terápiás vizsgát is megpróbáljuk, akkor még nem gondoltam, örültem a békés egymás mellett élésnek, a szófogadó kutyának. 

Egyszer azonban történt valami: a Pablo szinte életmentő volt, mert őt tudtam egyedül a betegágyba tenni, s hihetetlenül jó hatással volt a betegre, visszahozta az életkedvét, az étvágyát. Akkor gondoltam először arra, hogy vele is meg kellene próbálni, hátha másoknak is tudunk segíteni... Elkezdtünk készülni a temperamentum vizsgára, amelyet 2017. októberében sikeresen le is tettünk, azóta készülünk a záróvizsgára dr. Nagy Erzsébet felvezető mellett.